• Hrvatski
 • English
 • Biografija

  Skladateljica Bianca Ban rođena je 1986. u Zagrebu. Interes za kompoziciju pokazivala je već u osnovnoj glazbenoj školi, gdje su njene prve skladbe uvrštene u repertoar školskog zbora. U glazbenom učilištu Elly Bašić počela je učiti kompoziciju kod profesorice Sande Majurec. Nakon završenog teoretskog smjera srednje glazbene škole, 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upisuje studij kompozicije s teorijom gdje sklada pod mentorstvom prof. Marka Ruždjaka. Sljedeće godine opredjeljuje se za smjer primijenjene kompozicije, koju je 2010. godine diplomirala u klasi prof. Zlatka Tanodija.

   

  Sklada glazbu za solo instrumente, različite komorne ansamble, zbor, simfonijski orkestar, Big band, glazbu za igrani i animirani film, televiziju, radio, kazalište, video igre i druge medije.

   

  Ostvarila je, među ostalima, uspješne suradnje sa Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije, Big Bandom HRT-a, Zagrebačkom filharmonijom i Londonskim simfonijskim orkestrom. Dobitnica je stipendije Hrvatskog društva skladatelja iz Fonda Rudolf i Margita Matz za 2011. godinu. Članica je Hrvatskog društva skladatelja od 2011. godine. Predstavljala je Hrvatsku na 61. međunarodnom Rostrumu skladatelja u Helsinkiju 2014. godine. Surađuje s mnogim renomiranim glazbenicima kao i s brojnim umjetnicima iz područja filmske i likovne umjetnosti.

   

  Za sve upite i detaljnije informacije o radu i djelovanju skladateljice obratite se putem Kontakt forme.

  my facebook my soundcloud my youtube my linkedin